ÁRLISTA

 

 

ÖMLESZTETT FENYŐKÉRGEK

 

Vörösfenyőkéreg  7-8 cm nagyság                 25.750 Ft/m3

Vörösfenyőkéreg  3-4 cm nagyságú  akciós! 23.600 Ft/m3

Lucfenyőkéreg      2-5 cm nagyságú               21.370 Ft/m3                                        

 

 

 

ZSÁKOS FENYŐKÉRGEK

     Kedves Vásárló! Nálunk a vörösfenyőkéreg esetében a zsákokban            jobb minőségű,szinte szálkamentes (ún. dekor) fenyőkéreg van, ez             más, mint amit ömlesztve adunk. Kézzel válogatott és más technológiával készül, ezért drágább.

 

Vörösfenyőkéreg  7-8 cm nagyságú                3.350 Ft/70L

Vörösfenyőkéreg  2-4 cm nagyságú                3.100 Ft/70L

Vörösfenyőkéreg  2-4 cm nagyságú                   460 Ft/10L

Lucfenyőkéreg .    2-5 cm nagyságú                   2.440 Ft/70L

                               

 

 

ÁGYÁSSZEGÉLYEK

 

 

4x30x200 akácból                                               4.620 Ft/2m

4x20x200 akácból                                               3.330 Ft/2m

4x15x200 akácból                                               2.820 Ft/2m

 

              ömlesztett áru szállítása megegyezés szerint

 

Áraink 2019 február 19.- től visszavonásig érvényesek és

az Áfá-t tartalmazzák.

1m3 = 14,3 db 70 literes zsák

1m3 15m2-re, és 1 db 70 literes zsák 1,1 m2-re elég. 

Így 7-8 cm-es a terítési vastagság.

 

 

néhány jótanács

Sokan kérdezik tőlünk, melyik méretű, illetve tipusú fenyőkérget hova ajánljuk. Nálunk három féle frakció van, az apró vörösfenyőkéreg, a nagyszemű vörösfenyőkéreg és a luc- és vörösfenyőkéreg. Az aprószeműt szoktuk ajánlani sziklakertekbe, kis növények közé, hiszen úgy arányos, ráadásul a nagyobb szemek elnyomhatják a kisebb növényeket. Balkonládákba vagy dekorációnak is remek, de így több éves tapasztalat és rengeteg partner elmondása alapján, az aprószeműt bárhova fel lehet használni, akár tuják alá, vagy nagyobb nyitott területekre. A kisebb szemek jobban zárnak, mint a nagyobbak, hisz méretük miatt könnyebben összeállnak ,ezért ma már bárhova merem javasolni! Természetesen sokaknak a nagyobb szemű tetszik,és a mai napig amellett teszik le a voksukat. A luc-vörösfenyőkéreg  kevésbe esztétikus,de úgyanúgy ellátja feladatát! Gyengébb szerkezetű, mint a tiszta vörösfenyőkéreg, ezért valamivel hamarabb lebomilk. 

Kaptunk már jó pár telefont és e-mailt olyan problémákkal, hogy itt-ott vettek olcsó fenyőkérget és rossz szagot áraszt vagy épp nem látja el a feladatát. Lehet,hogy egy laikus nem látja a különbséget, de szerintem szembetűnő, pláne az ár miatt is! Inkább vegyenek minőségi árút és azzal nem kell foglalkozni pár évig, maximun tavasszal frissiteni a felső réteget pár zsákkal, de az sem szükséges. Ha megvan a terítési vastagság akkor nem lehet gond vele. 5 cm vastagság a minimum, mert a 2-3 cm sajnos nem sokat ér, eső, madarak, kutya könnyen széthordja. Szerintünk 8-10 cm ami kiváló! Minél vastagabb a réteg annál később kell pótolni.

Termékek:

talajtakarók

Apró vörösfenyőkéreg ömlesztett

 

lucfenyőkéreg zsákos

nagyszemű vörösfenyőkéreg

ömlesztett

Apróvörös zsákos

lucfenyőkéreg

nagyszemű vörösfenyőkéreg

Apró vörösfenyőkéreg

zsákos

nagyszemű vörös

zsákos

zsákolt fenyőkéreg

 Gátolja a gyomosodást:

 

Tudjuk milyen bosszantó az állandó gyomosodás, nem éppen a kedvenc kerti munkánk közé tartozik a gyomlálás, gyomirtás. Fenyőkéreggel ez a munka a felére csökkenthető, mivel a mulcsréteg gátolja a gyomokat éltető napfény bejutását a földben heverő gyommagvakhoz, arról nem is beszélve, hogy a gyomok nem kedvelik a savas környezetet.

 

Hővédelem:

 

Télen is segítséget nyújt ez a fantasztikus természetes talajtakaró. Megvédi növényeinket a fagytól. Legnagyobb védelmet akkor biztosít növényeink felső gyökérzetének, ha jó vastagon terítjük és a növények köré valamivel magasabb réteget halmozunk fel és alulra tesszük az apróbb szemű változatot, a felső takarórétegnek pedig a nagyobb szeműt szórjuk le.

 

még néhány tipp

Néhány információ kérgezéshez!

 

1 m3 fenyőkéreg pontosan 14,3 db 70 literes zsáknak felel meg. Így könnyen ki lehet számolni az árkülönbséget a zsákos és ömlesztett áraink között. Azt tudniuk kell, hogy a zsákosban jobb minőség van, ezért is jóval drágább a vörösfenyőkéreg esetében. Lucfenyőkéregnél ugyanazt zsákoljuk, mint amit ömlesztve adunk.

1m3 fenyőkéreg 5 cm vastagon terítve 20m2 területre elég, ha vastagabban rakják körülbelül 8-10 cm-re akkor 15m2-re.

1db 70 literes zsák pedig 5 cm vastagon terítve 1,3 m2-re, ha 8-10 cm vastagságot szeretnének akkor körülbelül 1 m2-t tudnak lefedni vele.

 

A fenyőkéreg megőrzi a talaj nedvességét!

Időjárásunk megváltozott, sokkal nagyobb szárazság van nyáron, mint 10-20 évvel ezelőtt, ezt növényeink is megérzik, nagyobb a vízigényük. Fenyőkéreg rétegei egyenletesen adagolják a vizet a növényeknek, védik a talajt a felmelegedéstől és kevésbé párolog el az öntözésre szánt vízmennyiség. Öntözőrendszerét is eltakarja, ezáltal esztétikusabb lesz a kert és védi is a csöveket a nap káros sugaraitól.

KISEBB VÍZSZÁMLA!

 

A mulcs növeli a talaj szervesanyag

tartalmát! A nálunk vásárolt fenyőkéreg egy teljesen természetes anyag, semmilyen vegyszerrel nem kezeljük, színező anyagmentes. Lebomlásával táplálja a talajt és savanyítja is ami a savanyú földet kedvelő növényeknek kedvező.

 

Gyönyörű esztétikai látványt nyújt!

Sok hasznos tulajdonsága mellett igényessé, széppé teszi kertünket és nagyon kellemes az illata. Tekintse meg esztétikai hatását a GALÉRIA menüpontban.

 

szegélyek

akác ágyásszegély  

akác ágyásszegély  

3 méretben

gyújtós

14 db tasak  egy gyűjtőzsákban

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page

Keresztes Fenyőkéreg Kft. Pomáz